Selasa, 22 November 2011

Sebab-sebab korg kene DELETE AKU dari Friendlist Facebook korg :)

Hello korg. Selamat sejahtera ke atas kamu :)
Aku baru balik daripada Taiping Sentrel. How tired I am !
Oleh sebab kepenatan jugak lah bagi aku punye temperature Hot nak marah org naik mendadak.
Topik aku harini pon mmg berkaitan dgn hidup aku, dan facebook !
Post ni dituju khas buat friends fb aku . .

location: Kedai hadiah kt Taiping Sentrel
aku bersama si anjeng yg tk gerak2 . . dear anjeng, bangunlah . nape keras ni?


Sape yg tk tau facebook tu ape? Ce angkat sikit kaki korg , angkat sikit je . Ha ok ! *bia aku kire*
Nampaknye ade sekor je yg tk taw ape keh bende facebook tu. itu pun sbb dia tuh arnab (Jie-jie) , kt sebelah temankan aku mengadap lappy nih . Maknanya, aku yakin yg laen2 mesti tau facebook nih ape .

Kalau ade lagi golongan yg tk kenal Facebook bin Mark Zuckerberg , mmg lawak lah ! sedangkan nenek kwn musuh ketat aku yg umur dia mencecah 85 tahun tu pon tahu. Mustahil org mcm korg , yg suke amek tau gosib2 hangat fasha sandha & peminat-peminat fanatik justin bieber tk tau ape tu facebook. Hopefully & sebagai wadah permulaannya, aku harap korg ade akaun facebook (yg membuktikan korg kenal facebook) . kalau tkde lagi pegilah cepat2 register kat sini .

Supaya kite tk terkeluar dari tajuk utama , mari sama-2 kite berbalik kepada topik asal ,

KENAPA WAJAR KORANG DELETE AKU DR SENARAI KENGKAWAN FACEBOOK KORANG?

mungkin ade sesetengah individu yg akan kata , pompuan yg tulis blog ni pelik & kurang waras. .
Sbb ape? sbb . . , mana ada org yg harap fb dia kene delete mahupun kene block bahkan kene boikot sikit pon korg dah menggelabah kan?

Bagi aku , kwn2 facebook aku pon aku tk pernah jumpe, batang hidung dorg tu pon aku tk tau shape dia mcm mana.

SEBAB 1 : AKU TK PEDULI SGT~

Firstly, lets take a look. . . berapa jumlah kwn2 fb aku . .
err, nampak tk? 1498 . Jumlah tu akan meningkat dari hari ke hari .
Sebelum ni lagi ramai . Seriusly , aku tk larat nak delete .
okay-2 jgn bising dulu. aku tau , total Friendlist korg lagi ramai drpd aku kan? :)
tkpe-2 ~ yg tu kite cite lain kali kay.

Korang tahu , aku rasa tk layak pon ade friends byk sgt . Aku tk mcm korg ~
Korang tahu , kalau orang hantar chat susah sgt aku nk reply . Pastu mesti ada yg nak maki-2 , kata-2 aku ni 'sombong' & saje nk kumpul friend byk-2 . Aku tk mcm korg ~
Korang tahu , kadang-2 aku rimas . Jadi aku bia je chat tu . Yaaa, aku tk macam korg ~
Korang tahu , sape yg maki aku tu komfem kene ayat balik gn aku HAHA. Lembut gak hati korg kan. Aku faham korg cume nk respond dari aku. Sorry. :'( Aku tk mcm korg~

Jadi kalau korg rasa nk delete aku dr friends korg, SILAKAN .

Aku bukan insan yg nk kumpul friend byk-2 , aku just approve je .
Aku malas nak fikir , yg ni aku kenal , yg ni letak gamba Spongebob aku tk kenal , yg tu pulak letak gamba salena Gomez . err nak app ke tk yek . oh ! my ! gosh ! @.@

Pastu aku jenis malas berkawan dgn lelaki-2 yg nk berkenalan:

biasa sgt kan budak-2 laki taip mcm ni kat korg? lebih-2 lagi bila dapat yg hensem . perghh ! suke tk suke tk? mesti suke kan ? (==,)' Haha...tipulah kalau tk suke. melompat gaya ribena lah korg lepastu .

Bila ckp org putih sikit mesti ade girl yg kata 'bajet'.
lek lu girls~ !
mengikut kajian aku, biasenye dorg ni jenis budak2 kaye taw .
anak datuk, datin, tan sri ~
kalau tak kaye pon mesti jenis educated person atau paling low class punya, budak KL .
HAHA, habis la lepas ni kaum Adam semua g kelas bahasa English .

Nah ! ambik yg alim . actually, org alim tk gatal oke . Org mcm dorg ni dlm FB je ramah, bila depan-2 pemalu . Jalan depan awek pon tunduk je . Dorg jaga mata dorg . Aku faham lah, dorg still lelaki jugak . Good boy , aku tabik spring gn korg !

Style org yg dah berpengalaman mcm ni lah. Dorg ni sah-2 lah playboy. *aku cap terus mcm tu* Padan muke !

Pernah sekali tu, org yg tk dikenali hantar 'kiss' terus . yg ni jenis Melampau . aku tk tau nk kata kat org cm ni .

Kepada yg dok kata aku SOMBONG. Aku tk kesa laaa.
Sbb aku bukannye sombong sgt pon ! Nak bukti? tanye lah budak-2 Maktab aku .
Kenape? Tk pecaye ke?

Bagi aku bende tu tkde faedah .
Kalau berkenalan , face to face baru best .
Kite boleh kenal org tu dr sudut pandangan mata dia , gaya bahasa dia , tingkah laku dia .
Kalau sekadar chat camtu je, perompak pon bole jd malaikat . kan ?

Sebab 2: Tekan X , tekan X , tekan X !

Ape maksud tekan X?
Bila org yg tk di kenali hantar chat , aku just klik 1 bende je.

. . . . the 'X'

BAHAHAHAHAHA... *errr, cam tak betui je...

tekan pangkah lah ! Paham tk? adoi cmne nak jelaskan nih..Lantaklah !

Untuk mengelakkan diri korg drpd terkena 'the X' aku..Korg perlu tunjukkan yg korg ni mcm kenal aku, same sekolah dgn aku, pernah terserempak dgn aku...
Contoh ayat : "Igt lagi tk kat aku ?"

dgn lajunye aku msti balas chat korg tu :)
tapi kalau korg just taip "HI,HELLO,SEMEKOM..."
alamatnye... tiada khabarbuatmu...

Tk kenal aku ?
So, nak delete aku?

3 hari kemudian . . . .


menangis tk berlagu la lepas tuh.... T.T

6 ulasan:

  1. haha, memang superb alasan anda. ramai kawan ehh? kalah artis =p

    BalasPadam
  2. Haha . Banyak la Lynda . Serius , aku penat kene maki .

    BalasPadam
  3. haha iqa approve BLOGGER shj.
    hebat tak?kahkah

    BalasPadam
  4. ngkong = grandfather
    it's casual/informal

    BalasPadam
  5. Ouh gitu ya? okay i got it :)
    LOVE BLOG ANDA ~

    BalasPadam