Selasa, 6 Disember 2011

JANGAN BAGITAHU AKU YG AKU SEDANG MEMBAZIR MASA !!

Assalamualaikum :) Jawab tau jangan tak jawab. Wah, syok kan cuti sekolah ? Tak payah menatap buku dgn tulisan Arial nye. Tak payah tengok muke cikgu Bahase Inggeris yg bengis mcm dinasour lapar sampai ketar-ketar kaki ni. Bahagia jea hidup macam anak Raja kat Istana Idaman. Makan, tidur, buka Facebook, makan, tidur, main game Dota . Tu jelah kerja merangkap hobi insan macam kite. Ish-ish-ish ! Rugi sebenarnye . Mak saya kata , masa itu EMAS. Blinkblink !


Muke Sir tusyen aku dulu-2 kala. He, hensem lah Sir ! Jangan marah Sir. Just joke Sir ! :D


Pejam celik pejam celik , dah bulan 12 dah ! Laju betul masa berjalan. Kadang-2 tak rase pon mcm masa tu berjalan. Rasa mcm masa tu BERLARI adalah ! LARI PECUT . Kan ?

Hari ni Cha rasa nak luahkan segala isi hati. Tapi , tak bolehlah luahkan semua. Takut lak kalau TER-luahkan dgn jantung dan buah pinggang sekali. Hee. Maaf ! I memang kaki Karut. Kalu anda tak faham, buat-2 faham jelah yea.

Bila tengok tarikh hari ni, rasa mcm nak nangis je. Lagi berapa hari jea naik sekolah balik. I'm one of the SPM candidates. Memanglah lebih kurang 25 lebih hari lagi baru naik sekolah. Tapi korang ingat cukup ke masa nak main ? Tak cukuplah weyhhh !! *tibe-2 je marah dan still cakap pasal main

Perasan tak? Homework dan assignment ni macam mencuri masa main kite . Tu lah kan ? Time study main-2 . Bila cuti , bagi homework merungut . Kata tak cukup masa . Kalaulah setiap masa nak main, bila lagi nak study. Tu sebabnye, jadual belaja penting. Anyway Cha pon takdea jadual belajar. Pergh, kecewanya dengan diri sendiri! Aisyah , please lah , change yourself ! Engkau tengoklah balik result yang MARA post , engkau hayati , ni ke result yang kau nak bagi untuk SPM kat mama dan ayah ? Kesian mama , kesian ayah . Aisyah , please. Do somethingg !

Cube bayangkan. If everyday, anda berjuang. Bukankah satu penyeksaan bila kene baca buku. Setiap masa, I read the book. Setiap masa !! For what ? To gain knowledge. To receive pointer yg cemerlang for mummy & daddy. Harapan yang tinggi untuk mohon SPC study luar negara dan dapatkan pekerjaan yang setanding dengan ayah. Now, Cha dah dapat dah result. Masa tu, I can't cry. Tahan diri. Sakit sangat ! Cha tahu result Cha baik dan tak mengecewakan. Mama dan ayah tenang jea. They said; Good, okaylah ! Tapi, Cha nak bagi lebih. Tak setanding dengan usaha Cha. Tak setanding dengan kesakitan yg Cha alami. Mama ayah , maaf .

There was a day when someone that you hate said ; kau ni selalu baca buku tapi kau tak pandai pon. Ape yg anda rasa ? Despaired . Despaired . She makes me despaired . I hate you , Girl. Fu**ing damn account student. Who do you think you are ?

I can't be strong, anymore. I hurt, inside. Before this , I just hide it. D':
I really struggled. I lost my LOVE. I let him go. Teddy, I miss You. But, I did not want you to be with me, even I really missed you.

I need shoulder. To cry on. Please. Habis hingus aku. Bazir jea. Sampai kat sini jelah aku menaip. Mood dah hilang. Byee. Good Night , korang. Thanks sbb membaca. Siapalah aku tanpa korang dalam dunia maya ni. :')

Tiada ulasan:

Catat Ulasan