Ahad, 31 Mac 2013

PLKN SRI MUTIARA OHSEM !

Yuuhooo selamat pagi ! Pagi-pagi lagi aku dah dengar mama aku memekik kat adik-adik suruh bangun pergi sekolah. Seriously pekikan yg luar biasa sbb mereka ni dah lambat , about 6.40a.m. diorg bangun dgn berebut-rebut bilik mandi and seterika. aku laa pagi2 nak berak pun terbantut menanti semua bebudak ni siap guna toilet.

salah satu status budak yg dah holiday 1week tanak pegi skolah pulak!
hmm, ayat aku kot, 'wieey or sob2'. ambik lah syitah. -.-'
 



oke entri kali ni berkaitan dengan pengakhiran sesuatu pertemuan. 16/3/2013 tarikh keramat kami (takleh blah) budak2 plkn sri mutiara face-to-face tengok muka ke muka. itu pun aku bangun lambat dalam pukul 7pagi sharp. bila tengok sekeliling dorm dah kosong dah! masa ni rase sebak gile. sampai hati diorang tak kejut aku. sampai hati tak ucap selamat tinggal kat aku. sampai hatii. :'/

lebih kurang macam ni keadaan 'hari pulang ke kampung selamanya' tu. tak berpenghuni,sedih kot. sorg dua je yg tinggal. yang membezakan gambar kat atas, tuala biru, cadar, selimut semua dah tak ade. diorg dah kemas-kemaskan. aku bangun dengan rase kosong , gi mandi and menyubuh gajah(subuh gajah). tik tok tik tok (cewahh) menanti masa parents aku ambil dari taiping, yg naik bas semua dah hilang dah. Ummi Syahira! diorg kata hang tak sampai hati nak gerak aku and kirim salam kat aku. kenape tak gerak je aku -.-'
 
majlis malam penutup, malam sebelum hari balik tu. aku takkan lupa. Lagu PERPISAHAN INI yang aku syorkan, dan aku dapat nyanyi atas pentas masa malam penutup tu memang khas untuk plkn's members. impian aku nak tgk bintang-bintang yang korang keluarkan drpd cahaya lampu handphone korang malam tu dah puunnn jd kenyataan. seriously, aku dari atas pentas nampak kat bawah tu cantik sgt2, ade bintang2 banyak bergerak-gerak. ^^ lebih-lebih lagi aku sangat suka dengan bintang. tapi, sampai sekarang aku tak dengar lagu tu, aku rase alergi. rasa nak pecah tangki air mata ni.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan