Isnin, 1 April 2013

THE MESSAGE PLKN SRI MUTIARA

 
hmm, aku ade surat special untuk beberapa budak-budak plkn yang menyentuh perasaan. Haha.
 
Surat cinta pertama ditujukan kpd Ummi Syahira. Pangkat angle aku kat plkn sri mutiara. For me, she is a special gorgeous woman in the world. Why? Because aku dah banyak jumpe perempuan muke type cuunn macam ni tapi ni first time aku jumpe perempuan SEBAIK dan SEPENYABAR dia ni. Selalunya aku jumpe manusia cam ni mesti jenis perangai masyaAllah & akan punya nak mencari pasal dengan aku. So, mind-set aku menyatakan first impression terhadap ummi ni mesti jenis bajet gile. lebih2 lagi awal minggu plkn dia dah create geng hot. (hot ke? err, bole lah sbb ade sorg model dlm geng dia). lastly, kami jadi rapat coz dapat kelas yg sama & kenal hati budi dia. Hopefully I can meet you again Ummi. Adik-adik aku pun dah mcm bangang suka kat hang. -.-'
 
Ni Solehah a.k.a. soley-soley a.k.a. NAK3x! Haha. Not sure why I really missed this talkactive person. Mungkin sebab dia sangat suka memberi nasihat. Tak kira masa, di mana jua sampai kadang-kadang rasa penat nak mendengar *jujur ni*. Sorry to say aku selalu kutuk hang kat belakang sbb aku tak suke dengar nasihat. But, one fateful day Allah gave me a difficult problem, yang betul-betul buat aku jatuh bukan jenis tersungkur tapi terhentak habis berguling-guling (ayat nak power je). Siapa yg nasihat aku? Yang bangkitkan balik semangat aku?! YOU SOLEHAH! thanks damn much, I really respect you even I'm anak sulung and youuu anak bongsu haha. Teruskan dakwah anda little girl, semoga kite berjumpe di Jannah.
Dua gadis molek ni dinamakan Nabila(kiri) dan Hanna(kanan) oleh mak bapak diorang. Hoho. Diorang ni katil memang dekat sangat dengan aku iaitu sebelah dan depan. Sejujurnya aku sangat merindui ke-caring-an diorang menjaga aku kat plkn. Haha. Ya kadang-kadang aku ade hormone tak stabil , jadi perangai keanak-anakan menelubungi and muke diorang yang selalu menenangkan aku. Aku suke bila kumpul and share 'what had happened today' dekat diorang. And, sangat excited kami-kami ni share about ghost stories. Tapi, kadang-kadang aku selalu kot tinggal diorang. I'm so sorry kay. if ade salah silap. Biasenye orang yg paling aku rapat ialah org g paling banyak aku sakitkan hati. anyway hope korg sihat sejahtera and have an awesome future of life.

Wooo this is Acerd. excited to talk about her. first time mmg payah nak ingat nama dia, (nama sebenar dia Assadiqah) tapi lama-lama baru sedar yg nama si Acerd ni sangat suweeet. tapi budak2 plkn panggil mudah Acerd je haha. Satu rahsia aku bongkar pasal dia ni, dia suka bila orang sebut nama dia, penuh!, Assadiqahhh. Hehe ops sorry! anyway, more about her, dia rajin share story mory dgn aku. gaya dia kadang-kadang tak boleh belah bila aku cerita dia yg over lebih2. dia ni sekejap kata aku sweet gn laki ni, skejap sweet gn laki tu. secara umumnya acerd menjadi tv imaginasi aku each time aku rasa nak dengar cerita. Aku mmg mempunyai masalah membace novel, jadi bila acerd ni siap bace novel mulalah aku minta dia ceritakan. Yang syoknya acerd cerita tak macam orang lain. dia cerita teliti satu per satu, lepas tu penuh dengan feeling and gaya. kadang-kadang aku tak gelakkan cerita yang dia sampaikan,tapi aku gelakkan dia haha. sorry aa acerd you are soo funnylah. rindu kau doh budak ipoh. semoga happy selalu and dapat study overseas.

Iqbal (kiri) and mamu (kanan). what special about them? ahaa okay started with Iqbal first, dia ni ntah ar bagi aku monster kot. Coz what? bila tengok dari jauh macam manusia bila dekat macam bertukar jadi lain. bila bercakap dengan dia, kalau salah kata,ayat balas dia perghh menikam kalbu. Aku yakinlah dia ni tak perasan kata-kata dia tu menyakitkan hati tapi aku tak peduli aku tetap berdendam dengan dia haha. Tapi kadang2 aku rase Iqbal ni agak cool jugak and each time dia jadi ketua aku mmg jadi penyokong setia dia kat belakang. Lastly,pasal Iqbal he's a good guy tapi sengaja je buat muke gengster. Takyahlah weh bajet doh. Next, Mamu, haha aku rase dia ni sebenarnya mengada-ngada and manje. Muke dia yang tegas and matang buat semua tu terselindung and buat dia sesuai jadi seorang ketua. Ade satu-satu situasi yang dia kene dengan kawan-kawan and cikgu-cikgu, aku nampak dari perubahan muke and sikap dia memang berubah teruklah. tapi aku harap dia tetap strong and tak down. and dia berjaya. hope someday hang jd seorg yg hebat ye mamu.
 
 
haa ni dia Shahrill Hadi atau 'adik'. knape adik? sbb dia ni dikatakan ade kembar seiras dan dia lah adik. Haha ! masa dalam kelas CB org duk panggil dia baby mmg aku rase lawak gila.(geli pun ade) kenapa baby pun aku tak tau mungkin sbb pasal kembar kot. tentang kembar dia, aku jumpe gak dengan abang dia ni, dia perkenalkan masa hari lawatan keluarga and waktu tu terkejut beruk gak lah. seriously diorang memang seiras, perangai pun sama, cara gelak, cara senyum and suke buat lawak. Adik ni peminat setia Ummi haha(adui perlu ke aku taip) thats why aku kenal dia lebih lagipun the most special characteristic about this guy is same with Ummi iaitu dia seorang yang sempoi je. tengah stress pun relax je. and always senyum. bagus shahrill senyum itu sedekah, senyum tak perlu kata apa-apa.
 
 
Izuwan Zahari, thats his name selama 18 tahun hidup tapi lambat gile aku tau. Selama first tengok dia aku gelar dia 'mata' dekat ummi and solehah. Jangan haraplah kiteorg nak panggil dia izuwan, duk panggil mata-mata dan mata je. Sebab mata dia sangat menarik hati aku haha. Dan ape je dia buat aku suke perhatikan. Ntah aku rase dia sangat cool. Cara dia semua cool. paling aku ingat time aku,ummi,soo tengah makan and in the same time dia baru keluar dari koperasi dan terlanggar seseorang. dah langgar orang dia berhenti keras and kepala je toleh belakang slow2,sambil dgn mata2 dia tgk budak g langgar tu. sumpah cool gile mcm movie haha. Huntung lah Ana ye izuwan haha. Aku akan sentiase igt memori mase dia makan time lepas derma darah. and masa dia bgitau aku yang dia tak puas hati dengan aku. Haha semoga bahagia budak cool.
 

let me tell u about this girl, SARAH. Nama yg cantik secantik orangnya. hehe. Sarah ni sukarela plkn kot. Memang tabik spring habislah dekat dia. dan buatkan aku sangat-sangat teruja untuk mengganggu hidup dia. masa beratur kat medan kawad cikgu shah ada tanya nama dia and dia sebut Sarah. aku tak pandang pun dia tapi dalam hati aku just "alehhhhhh" haha. tapi Sarah ni agak notty sbb dia kata elaun RM450 untuk sukarelawan plkn (klu tak silap dia kata) dua kali ganda. mati-mati aku percaya dia waktu ni, lepastu dia gelak. aku agak rapat dengan dia masa first-first. lagipun kiteorang dua orang bersemangat dengan mission mengurangkan berat badan kiteorang. tapi mission was failed. and dia give up. sejak tu kami dah renggang sikit. dan usik2 dia kalau lalu-lalu terserempak ja. Mungkin aku ade buat salah kot, maaf sarah. harap-harap takde ye. ape-apepun aku nak bagitahu aku rindu kacau hang. haha and u have to know kau tak gemuk lah gila. aku ni yela gemuk. toksah diet k. hang sweet dah lah Sarah (:
 

ini diaaa, Faiz Bukhari. insan yang bagi aku agak kacak bergaya *ha ambik nak sgt kene puji kan haha. selama ni aku duk memandang serong terhadap dia ni. tak tahu kenapa. tengok muka dia kat tang dahi ade tertulis, "saya sombong". Tapi lama-lama baru kenal, baru faham, dia sangat ramah and banyak cakap juga. tu la orang kata, 'tak kenal, maka tak kenal lah!'. Each time terserempak mesti dengar dia sebut "oi, oi dan oi" je. Masa malam penutup baru aku tahu yang faiz tak tahu nama aku. patutlah oi dan oi ja. dan dia buat aku sedar aku tak hot kat plkn haha. until sekarang aku rajin contact dia ni , kira jadi teman handphone aku time aku sunyi. hm. semoga kau dapat capai impian kau pakai baju koporat, and dengan smartnya naik kereta idaman kereta hammer yaa.

Kak mas, the most tertua dekat plkn sri mutiara. memang kak mas tua hahaha, tapi jiwa kak mas ni jiwa matang yg remaja. Kak mas sangat berkaliber bagi aku and seorang kakak Long yang sangat memahami. Aku suka tengok bila kak Mas merajuk sebab kecil hati dengan seseorang. Mula-mula dia belah pergi, lepas tu dia datang balik dengan jiwa kental untuk balas balik ape ang budak tu cakap kat kak Mas. so cool lah kak mas sbb cara tu tenang and tak menyakitkan hati pun. malah menginsafkan haha. (ape bende tah merepek) hmm. The most yang takkan lupa about my kakak ni yelah masa tidur. Aku dengan kak Mas ade masalah untuk tidur. Each time malam menjelma mesti usha kerek katil kak Mas yang jauh nun di hujung, hmm "kak Mas gerak-gerak lagi ke tak!?" kalau kak Mas gerak rasa lega juga. tapi kalau kak Mas tak gerak haaa. haruu. Kak Mas pun macam tu juga rasenye. tengok aisyah gerak lagi ke tak. (yela kot) huhuhuu. masa hari terakhir kak mas yang nangis lebih-lebih. bole masa salam dekat pintu, kak mas nyanyi "dulu kita satu jiwa, satu impian.." haha dgn air mata bercucuran habis hadui kak mas so miss you. ^^
 
 
 plkn sri mutiara, kawan-kawan, tkp, korporal, budak-budak dorm f5 chinese melayu indian, jurulatihs. hopefully all of you are in a good condition. you all create my day. thank you. :')
 
 
 
 

1 ulasan:

  1. salam ziarah dr wak yg tadi kt nikonclub taiping yee

    BalasPadam